Snälla, ge mig två sekunder

Samvittigheten min sitter ved min side. Mens jeg spiser kveldsmat eller når jeg sitter på benken vår.

tumblr_ln44v15o8m1qjggbyo1_500_large

Og om kvelden kjenner jeg søvnens kvelertak. Hjertet mitt er så trett. Mitt mørkt, bankende hjerte. Sorg og ensomhet ligger som et teppe over ansiktet mitt, og iblant våkner jeg fordi jeg ikke får puste.

Det har vært tungt nå. Hele livet mitt har kanskje ledet opp til dette øyeblikket, når jeg trekker pusten og må innrømme at jeg kanskje er voksen. Om kvelden forteller jeg han at jeg aldri har hatt store drømmer om hva jeg skulle bli når jeg ble stor. Jeg forteller han at det eneste jeg har drømt om, og hatt forventinger om – er kjærlighet. Han slår blikket ned i gulvet og det virker som øynene hans gransker hver eneste uperfekte centimeter.

- Og den har vært over all forventing. Kjærligheten, altså, hvisker jeg.

Han smiler nesten umerkelig. Som om han vurderer om ordene mine er sanne. Og jeg kjenner den menneskelige smaken av ordene hans som fyller luften i mellom oss. Noen ganger er det lettelse i stemmen hans, selv om den egentlig minner om friksjon, lik en stein som blir forsiktig skrubbet mot en klippe. Enkelte steder er den dyp, andre steder er den blitt klort i stykker. Den er dypest i savn.

Det løser seg opp når vi kommer til øyen. Og jeg kjenner skammen løfter seg fra skuldrene mine, og jeg vet. Jeg vet at jeg har vært vond, vanskelig og fjern. Og han har ikke vært der. Han har ikke sett at jeg har hatt det vondt, fordi jeg har blitt en ekspert på å skjule motgang og vonde følelser.

Iblant gråter jeg. Triste og lykkelige tårer. Iblant vet jeg ikke hvilke som er hva. Men det viktigste er at jeg har han. At vi har hverandre. For noen ganger bare vet man, at det ikke blir stort mer riktig enn det er akkurat slik det er.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: 1

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00